Chia puding recept

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
- 1 ek eritrit
- csipet fahéj
A zseléhez:
- kb 20 dkg ribizli
- 1 cs étkezési zselatin
Elkészítése:
A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű puding-szerű krémet kapunk.
A ribizlit felöntjük annyi vízzel, hogy összesen fél liter legyen, belekeverjük a zselatint és összemelegítjük, de nem forraljuk!
Poharakba rétegezzük (nekem 5 pohárral lett), úgy hogy alulra egy-egy evőkanál chia pudingot teszünk, erre jön a langyosra hűlt zseléből egy-két evőkanálnyi, majd chia puding és ismét zselé következik.
Lehűtve fogyasszuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »