Chia puding recept

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 ek chia mag
- fél liter kókusztej (nem paleoban tej)
- 1 ek eritrit
- csipet fahéj
A zseléhez:
- kb 20 dkg ribizli
- 1 cs étkezési zselatin
Elkészítése:
A chia magot az eritrittel, fahéjjal ízesített kókusztejjel (tejjel) alaposan összekeverjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Másnapra a magocskák megduzzadnak, sűrű puding-szerű krémet kapunk.
A ribizlit felöntjük annyi vízzel, hogy összesen fél liter legyen, belekeverjük a zselatint és összemelegítjük, de nem forraljuk!
Poharakba rétegezzük (nekem 5 pohárral lett), úgy hogy alulra egy-egy evőkanál chia pudingot teszünk, erre jön a langyosra hűlt zseléből egy-két evőkanálnyi, majd chia puding és ismét zselé következik.
Lehűtve fogyasszuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »