Céklás pite recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 25 dkg csokis müzli
- 15 dkg lágy margarin
Céklakrémhez:
- 2 db öklömnyi cékla
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl víz
- 5 ek cukor
Elkészítése:
A puha margarint összekeverjük a müzlivel, és kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Simára egyengetjük egy kiskanál hátával. Hűtőbe tesszük.
A céklákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy lábasban kb. 1 dl vízzel feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, langyosan botmixerrel pépesre keverjük. A pudingot elkeverjük a cukorral, a szétválasztott tojássárgájával, és 4 dl vízzel simára keverjük. Mikróban 1 x 3 perc -keverés- 1 x 1 perc alatt sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A céklapürét simára keverjük a pudinggal, lazán beleforgatjuk a tojáshabot, és ezt a kihűlt krémet rákenjük a müzlis alapra. Hűtőbe tesszük tálalásig.
Tipp:
Az alapot készíthetjük darált háztartási keksszel, vagy porrá tört édes kétszersülttel is.
A céklás pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »