Brigadeiro recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 340 gramm sűrített tej
- 5 evőkanál kakaópor
- Csokoládédara a forgatáshoz
Elkészítése:
A vajat, sűrített tejet és a kakaóport beleöntjük egy edénybe, majd kis és közepes láng közötti lángon melegítjük állandóan kevergetve. Az eredeti recept szerint kb. negyed óráig, de nekem 10 perc alatt elérte a megfelelő állagot, kellően besűrűsödött (ha látszik az edény alja keveréskor, jó). Kis hűtés után amikor már elállta a kezem, bevajazott kézzel gombócokat formáltam, melyeket csokidarába forgattam, és mignonpapírba helyeztem szervírozáshoz.
Tipp:
Brigadeiro – ejtsd: brigádejru, a brazilok közkedvelt bonbonja, melyet főleg gyerekzsúrokon, partykon szolgálnak fel.
A tubusos sűrített tejet használja, aki el akarja készíteni, mert az sűrűbb, mint az üveges.
Elég egy gombócnak 1 teáskanálnyi massza. ekkor bonbonpapírba csomagoljuk. Ha nagyobbakat készítünk, mignonpapírban szervírozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

