Brigadeiro recept
                            Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
 - 340 gramm sűrített tej
 - 5 evőkanál kakaópor
 - Csokoládédara a forgatáshoz
 
Elkészítése:
A vajat, sűrített tejet és a kakaóport beleöntjük egy edénybe, majd kis és közepes láng közötti lángon melegítjük állandóan kevergetve. Az eredeti recept szerint kb. negyed óráig, de nekem 10 perc alatt elérte a megfelelő állagot, kellően besűrűsödött (ha látszik az edény alja keveréskor, jó). Kis hűtés után amikor már elállta a kezem, bevajazott kézzel gombócokat formáltam, melyeket csokidarába forgattam, és mignonpapírba helyeztem szervírozáshoz.
Tipp:
Brigadeiro – ejtsd: brigádejru, a brazilok közkedvelt bonbonja, melyet főleg gyerekzsúrokon, partykon szolgálnak fel.
A tubusos sűrített tejet használja, aki el akarja készíteni, mert az sűrűbb, mint az üveges.
Elég egy gombócnak 1 teáskanálnyi massza. ekkor bonbonpapírba csomagoljuk. Ha nagyobbakat készítünk, mignonpapírban szervírozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

