Bounty torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg jó minőségű ét tortabevonó
- 2 csomag kókuszos keksz
- 1 kocka (25 dkg) margarin
- 1 tubus sűrített tej
- vaníliás cukor
- só
Elkészítése:
A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni.
A margarin felét felolvasztjuk, és egy jól tapadó masszává gyúrjuk össze az összetört keksszel, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
A kókuszreszeléket összekeverjük a tubus sűrített tejjel, a vaj másik felével, amit felolvasztunk, egy csipet sóval és vanília aromával vagy cukorral. A keksz alapra nyomkodjuk szintén, és hűtőbe tesszük.
A csokival nincs más dolgunk, mint gőzfürdő felett egy kevés víz hozzáadásával felolvasztani, és a kicsit kidermedt kókusztorta tetejére öntve elegyengetni. Ha a csoki tényleg minőségi, vigyázni kell olvasztás közben, mert megéghet, illetve ha nem adunk hozzá vizet, elveszíti a nedvességtartalmát, és összeállhat a magas kakaótartalom miatt. Ezért ajánlom, hogy először az első felét olvasszuk fel a pici vízzel, majd temperálás végett adjuk hozzá a csoki másik felét a gőzről már levéve, és folyamatosan kevergetve olvasszuk el benne. Így megfelelő hőmérsékletű lesz az olvasztott csokink.
Pár óra hűtés után fogyasztható.
Tipp:
Én a kókuszreszelékhez adtam még 2 evőkanállal a saját karamellemből is, ami a receptjeim közt megtalálható.
A csokoládé temperálása egy nagyon jó módszer, ha tényleg ropogós csokitetőt szeretnénk! Ezt megtehetjük márványlapon is, kicsit macerásabb, mert maghőmérővel kell nézni a hőfokot, de az egyszerűbb módszer, ha az olvadt csokihoz keverjük a maradék sima csokit.
Sós mogyoróval tálaltam, nagyon jól kiegészíti a csokit és a kókuszt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

