Bounty torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg jó minőségű ét tortabevonó
- 2 csomag kókuszos keksz
- 1 kocka (25 dkg) margarin
- 1 tubus sűrített tej
- vaníliás cukor
- só
Elkészítése:
A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni.
A margarin felét felolvasztjuk, és egy jól tapadó masszává gyúrjuk össze az összetört keksszel, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
A kókuszreszeléket összekeverjük a tubus sűrített tejjel, a vaj másik felével, amit felolvasztunk, egy csipet sóval és vanília aromával vagy cukorral. A keksz alapra nyomkodjuk szintén, és hűtőbe tesszük.
A csokival nincs más dolgunk, mint gőzfürdő felett egy kevés víz hozzáadásával felolvasztani, és a kicsit kidermedt kókusztorta tetejére öntve elegyengetni. Ha a csoki tényleg minőségi, vigyázni kell olvasztás közben, mert megéghet, illetve ha nem adunk hozzá vizet, elveszíti a nedvességtartalmát, és összeállhat a magas kakaótartalom miatt. Ezért ajánlom, hogy először az első felét olvasszuk fel a pici vízzel, majd temperálás végett adjuk hozzá a csoki másik felét a gőzről már levéve, és folyamatosan kevergetve olvasszuk el benne. Így megfelelő hőmérsékletű lesz az olvasztott csokink.
Pár óra hűtés után fogyasztható.
Tipp:
Én a kókuszreszelékhez adtam még 2 evőkanállal a saját karamellemből is, ami a receptjeim közt megtalálható.
A csokoládé temperálása egy nagyon jó módszer, ha tényleg ropogós csokitetőt szeretnénk! Ezt megtehetjük márványlapon is, kicsit macerásabb, mert maghőmérővel kell nézni a hőfokot, de az egyszerűbb módszer, ha az olvadt csokihoz keverjük a maradék sima csokit.
Sós mogyoróval tálaltam, nagyon jól kiegészíti a csokit és a kókuszt!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »