Bounty torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg jó minőségű ét tortabevonó
- 2 csomag kókuszos keksz
- 1 kocka (25 dkg) margarin
- 1 tubus sűrített tej
- vaníliás cukor
- só
Elkészítése:
A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni.
A margarin felét felolvasztjuk, és egy jól tapadó masszává gyúrjuk össze az összetört keksszel, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
A kókuszreszeléket összekeverjük a tubus sűrített tejjel, a vaj másik felével, amit felolvasztunk, egy csipet sóval és vanília aromával vagy cukorral. A keksz alapra nyomkodjuk szintén, és hűtőbe tesszük.
A csokival nincs más dolgunk, mint gőzfürdő felett egy kevés víz hozzáadásával felolvasztani, és a kicsit kidermedt kókusztorta tetejére öntve elegyengetni. Ha a csoki tényleg minőségi, vigyázni kell olvasztás közben, mert megéghet, illetve ha nem adunk hozzá vizet, elveszíti a nedvességtartalmát, és összeállhat a magas kakaótartalom miatt. Ezért ajánlom, hogy először az első felét olvasszuk fel a pici vízzel, majd temperálás végett adjuk hozzá a csoki másik felét a gőzről már levéve, és folyamatosan kevergetve olvasszuk el benne. Így megfelelő hőmérsékletű lesz az olvasztott csokink.
Pár óra hűtés után fogyasztható.
Tipp:
Én a kókuszreszelékhez adtam még 2 evőkanállal a saját karamellemből is, ami a receptjeim közt megtalálható.
A csokoládé temperálása egy nagyon jó módszer, ha tényleg ropogós csokitetőt szeretnénk! Ezt megtehetjük márványlapon is, kicsit macerásabb, mert maghőmérővel kell nézni a hőfokot, de az egyszerűbb módszer, ha az olvadt csokihoz keverjük a maradék sima csokit.
Sós mogyoróval tálaltam, nagyon jól kiegészíti a csokit és a kókuszt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »