Hozzávalók:
Elkészítése:
A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni.
A margarin felét felolvasztjuk, és egy jól tapadó masszává gyúrjuk össze az összetört keksszel, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
A kókuszreszeléket összekeverjük a tubus sűrített tejjel, a vaj másik felével, amit felolvasztunk, egy csipet sóval és vanília aromával vagy cukorral. A keksz alapra nyomkodjuk szintén, és hűtőbe tesszük.
A csokival nincs más dolgunk, mint gőzfürdő felett egy kevés víz hozzáadásával felolvasztani, és a kicsit kidermedt kókusztorta tetejére öntve elegyengetni. Ha a csoki tényleg minőségi, vigyázni kell olvasztás közben, mert megéghet, illetve ha nem adunk hozzá vizet, elveszíti a nedvességtartalmát, és összeállhat a magas kakaótartalom miatt. Ezért ajánlom, hogy először az első felét olvasszuk fel a pici vízzel, majd temperálás végett adjuk hozzá a csoki másik felét a gőzről már levéve, és folyamatosan kevergetve olvasszuk el benne. Így megfelelő hőmérsékletű lesz az olvasztott csokink.
Pár óra hűtés után fogyasztható.
Én a kókuszreszelékhez adtam még 2 evőkanállal a saját karamellemből is, ami a receptjeim közt megtalálható.
A csokoládé temperálása egy nagyon jó módszer, ha tényleg ropogós csokitetőt szeretnénk! Ezt megtehetjük márványlapon is, kicsit macerásabb, mert maghőmérővel kell nézni a hőfokot, de az egyszerűbb módszer, ha az olvadt csokihoz keverjük a maradék sima csokit.
Sós mogyoróval tálaltam, nagyon jól kiegészíti a csokit és a kókuszt!