Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty bonbon recept

Bounty bonbon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 40 db kisebb bonbonhoz:

    • 25 dkg étcsokoládé (70 %-os)
    • pár csepp étolaj

    Töltelék:

    • 8 dkg kókuszreszelék
    • 2 dl habtejszín
    • 8 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

    Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).

    Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).

    Egy serpenyőbe öntsük bele a habtejszínt, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre (addig főzzük, még elválik az edény falától a massza).

    Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.

    Amikor a csokoládé teljesen megdermedt és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb a 3/4 részéig.

    Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

    Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba és úgy kínáljuk.

    Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá