Bounty bonbon recept

Hozzávalók kb 40 db kisebb bonbonhoz:
- 25 dkg étcsokoládé (70 %-os)
- pár csepp étolaj
Töltelék:
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2 dl habtejszín
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Egy serpenyőbe öntsük bele a habtejszínt, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre (addig főzzük, még elválik az edény falától a massza).
Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb a 3/4 részéig.
Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.
Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba és úgy kínáljuk.
Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »