Hozzávalók kb 40 db kisebb bonbonhoz:
Töltelék:
Elkészítése:
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Egy serpenyőbe öntsük bele a habtejszínt, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre (addig főzzük, még elválik az edény falától a massza).
Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb a 3/4 részéig.
Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.
Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba és úgy kínáljuk.
Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.