Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkány máglya recept

Boszorkány máglya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (15-20 db) babapiskóta
    • 3 dl tej
    • ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
    • 25 dkg gesztenye massza
    • 3 dl cukrozott tejszínhab
    • 1 tábla étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye masszát ráreszeljük.

    A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntet sűrűségű legyen.

    Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük.

    A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul.

    Tipp:

    A látvány is önmagáért beszél, és isteni finom desszert!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá