Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzás panna cotta epervelővel recept

Bodzás panna cotta epervelővel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl tejszín
    • 2 dl tej
    • 4 bodzavirág lecsipkedve a száráról
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 10 g zselatin (por)

    Epervelő:

    • 30 dkg eper
    • 0,5 citrom leve és reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek barna cukor
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 3 ek víz

    Elkészítése:

    Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig. Amikor elkezd forrni, zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk legalább egy órán át állni, hogy átvegye a bodza ízét.

    Ezután szűrjük le, és kanállal nyomkodjuk ki a bodzavirágból a tejszínes keveréket.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.

    Ezután szintén szűrjük át, majd töltsük bele az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk.)

    Tálalás előtt vegyük ki a formákat a hűtőből, majd egyesével állítsuk pár pillanatra meleg vízbe, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tányérra. (Érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben ki fog jönni.)

    Epervelő készítése:

    Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, és adjunk hozzá két evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan keverjük össze, és kis lángon főzzük két-három percig.

    A keményítőt keverjük simára egy evőkanál vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen. (Pár pillanat alatt besűrűsödik.)

    Tálaláskor a tányéron lévő bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.

    A bodzás panna cotta epervelővel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 198 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá