Birsalmás tiramisu recept
Hozzávalók:
- 25-30 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg birsalmapép
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Elkészítése:
A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahajat.
Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük és pépesítjük.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként óvatosan a birsalmás masszához keverjük. (A habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék.)
A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorban egymás mellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk.
A habos krém tetejét befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt habos krémet, és egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
A birsalmás tiramisu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

