Birsalmás tiramisu recept
Hozzávalók:
- 25-30 db babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg birsalmapép
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Elkészítése:
A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahajat.
Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük és pépesítjük.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként óvatosan a birsalmás masszához keverjük. (A habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék.)
A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorban egymás mellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk.
A habos krém tetejét befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt habos krémet, és egyenletesen elsimítjuk.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
A birsalmás tiramisu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 18 g