Birsalmás tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25-30 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg birsalmapép
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Elkészítése:

A birsalmát megpucoljuk, a magházat kivájjuk, majd apróra feldaraboljuk. Ezután egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd beleteszünk néhány szegfűszeget és fahajat.

Puhára főzzük, majd leszűrjük, és a fűszeres levet félretesszük, majd ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűtjük és pépesítjük.

A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.

A tejszínt félkemény habbá verjük, majd apránként óvatosan a birsalmás masszához keverjük. (A habot nem kell teljesen kemény habbá verni, hogy jó habos legyen majd a birsalmás-mascarponés-tejszínes keverék.)

A babapiskótát belemártogatjuk a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorban egymás mellé helyezzük. Ezután rákanalazzuk a habos krém felét, és egyenletesen elsimítjuk.

A habos krém tetejét befedjük a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazzuk a megmaradt habos krémet, és egyenletesen elsimítjuk.

Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezzük, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen, és az ízek összeérjenek.