Banános pite karamellel recept

Hozzávalók:
- 200 g háztartási keksz
- 80 g vaj
- 3 banán
- 500 ml tejszín
- 2 ek porcukor
Karamellszósz:
- 200 g kristálycukor
- 75 g vaj
- 125 ml tejszín
Elkészítése:
A háztartási kekszet alaposan összetörjük és a felolvasztott vajjal jól összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe rakjuk megdermedni.
A karamellszósz készítése:
A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kihűlni.
A karamellszószt leöntjük a kekszalapra, rákarikázzuk a banánokat és jó keményre felvert porcukros tejszínhabbal díszítjük. Megszórjuk csokiforgáccsal és hagyjuk alaposan kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »