Banános háztető recept
Hozzávalók:
- 21 db fehér szögletes keksz
- 21 db barna szögletes keksz
- 200 g vaj
- 150 g porcukor
- 500 g túró
- 2 banán
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint rumaroma (elhagyható)
Díszítéshez:
- 25 dkg marcipán, csokimáz, kókuszreszelék, ki mit szeretne
Elkészítése:
A túrót villával áttörjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és citrom héjat. Ízlés szerint adhatunk hozzá.
Letépünk egy nagyobb alufólia darabot, majd erre három sorban rátesszük a kekszet, mégpedig felváltva, mint egy sakktábla, majd megkenjük a krém felével.
Erre újabb sor keksz jön, de most a fehér kekszekre feketét és a feketékre fehéret. A maradék krémet egyenletesen rákenjük, majd a középső sorra ráfektetjük a meghámozott banánokat. A két szélső kekszsort az alufólia segítségével felhajtjuk, így kialakítva a háztető formát.
A sütit becsomagoljuk az alufóliába, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap díszítjük: bevonhatjuk porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal, de megszórhatjuk kakaóval, kókuszreszelékkel, leönthetjük csokoládémázzal, amire fehér csokoládét reszelhetünk.
Tipp:
A díszítés opcionális, én marcipánnal burkoltam, de csokival, fehér csokival bevonva is mutatós!