Banános háztető

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 21 db fehér szögletes keksz
  • 21 db barna szögletes keksz
  • 200 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 500 g túró
  • 2 banán
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint rumaroma (elhagyható)

Díszítéshez:

  • 25 dkg marcipán, csokimáz, kókuszreszelék, ki mit szeretne

Elkészítése:

A túrót villával áttörjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és citrom héjat. Ízlés szerint adhatunk hozzá.

Letépünk egy nagyobb alufólia darabot, majd erre három sorban rátesszük a kekszet, mégpedig felváltva, mint egy sakktábla, majd megkenjük a krém felével.

Erre újabb sor keksz jön, de most a fehér kekszekre feketét és a feketékre fehéret. A maradék krémet egyenletesen rákenjük, majd a középső sorra ráfektetjük a meghámozott banánokat. A két szélső kekszsort az alufólia segítségével felhajtjuk, így kialakítva a háztető formát.

A sütit becsomagoljuk az alufóliába, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap díszítjük: bevonhatjuk porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal, de megszórhatjuk kakaóval, kókuszreszelékkel, leönthetjük csokoládémázzal, amire fehér csokoládét reszelhetünk.

Tipp:

A díszítés opcionális, én marcipánnal burkoltam, de csokival, fehér csokival bevonva is mutatós!