Banánkrémes keksztorta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 500 g téglalap alakú keksz
- 2 dl tej
Krém:
- 0,5 l tej
- 20 g búzadara
- 20 g cukor
- 150 g darált keksz
- 20 g darált dió
- 40 g méz
- 4 banán
- 50 g margarin
A tetejére:
- 4 dl habtejszín, vagy
- 2 tasak tejszínhab por + 4 dl tej
Elkészítése:
Fél liter tejet felforralunk, és belefőzzük a búzadara és a cukor keverékét, amíg egy hígabb tejbegríz állagot nem kapunk. Ha kész, hagyjuk picit hűlni, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a diót, a mézet, és egy villával alaposan összetört banánt. Ezután hozzáadunk még 50 g margarint, és az egészet habosra keverjük.
A kekszeket megmártjuk a tejben, és egymás mellé rakosgatjuk a tálcán (vagy egy közepes méretű tepsiben). Minden réteg kekszre egy réteg krémet kenünk, illetve kirakjuk a krém tetejét felkarikázott banánnal. A végén 4 réteg kekszünk, és 3 réteg krémünk legyen.
A tetejére felverjük a tejszínhabot, és megkenjük vele a tortát. Egy éjszakát (de minimum 4 órát) érdemes hűtőben hagyni szeletelés előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

