Baileys likőrös-banános puding recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1/2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 dl baileys krémlikőr
- 2 banán
- kb 20 dkg kakaós keksz
- 2 dl tejszín
Karamell:
- 4 ek cukor
- 1 ek vaj
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük a tejben.
A karamellszószhoz a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és az egészet összeforraljuk.
A poharak aljába beletördeljük a kekszet, meglocsoljuk likőrrel, megrakjuk felszeletelt banánnal és rákanalazzuk a pudingot.
A tejszínt habbá verjük és rákanalazzuk a pudingra.
Végül meglocsoljuk a karamellszósszal, majd apróra tördelt csokoládéval és banánkarikával díszítjük. Hűtőben 2 – 3 órát pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









