Babapiskótás gesztenyekocka recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 + 5 dkg margarin
- 1 cs.babapiskóta
- 1 cs.vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tejszínhab
- tetejére csokiforgács
Elkészítése:
A gesztenyemasszát villával áttörjük. Majd az 5 dkg olvasztott vajjal és a keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze a massza, tehetünk bele még vajat, vagy tejet.
A 4 dl tejből pudingot főzünk. A 25 dkg vajat a porcukorral krémesre keverjük és beleforgatjuk a pudingba.
Egy jénai tál/tepsi aljára nyomkodjuk a gesztenyés masszát. Ezután a pudingos krém következik, majd egy sor babapiskóta, és újból a puding.
Tetejére habbá vert tejszínt teszünk, és csokiforgáccsal díszítjük. Hűtőben pár órát dermesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

