Babapiskótás gesztenyekocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 + 5 dkg margarin
  • 1 cs.babapiskóta
  • 1 cs.vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínhab
  • tetejére csokiforgács

Elkészítése:

A gesztenyemasszát villával áttörjük. Majd az 5 dkg olvasztott vajjal és a keksszel összegyúrjuk. Ha nem áll össze a massza, tehetünk bele még vajat, vagy tejet.

A 4 dl tejből pudingot főzünk. A 25 dkg vajat a porcukorral krémesre keverjük és beleforgatjuk a pudingba.
Egy jénai tál/tepsi aljára nyomkodjuk a gesztenyés masszát. Ezután a pudingos krém következik, majd egy sor babapiskóta, és újból a puding.

Tetejére habbá vert tejszínt teszünk, és csokiforgáccsal díszítjük. Hűtőben pár órát dermesszük.