Az eredeti tiramisu recept

Elkészítése:
A tojássárgáját evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a marsala-t (vagy brandyt) és a mascarponet, és simára keverjük.
A tojásfehérjét egy kanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a mascarpone-s krémhez adagoljuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
A babapiskótákat egyesével a kávéba forgatjuk (csak 1-2 másodpercre), és egy nagyjából 20x30cm-es tepsi aljára helyezzük őket egymás mellé. Ha a tepsi alja megtelt, megkenjük a krémmel, majd megint babapiskóta, és megint krém, végül kakaóporral megszórjuk a tetejét és lefedve a hűtőbe tesszük.
Egy éjszakán át pihentetjük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Tipp:
Mivel jómagam nem szeretem, ha valami túl puha, és egyhangú, ezért a tiramisu habkönnyű állagát szeretem egy kevés darált dióval, mogyoróval feldobni. Ilyenkor a mogyorót a két réteg közé szórom, illetve a végén a tetejére.
+ A karácsonyra való tekintettel, a brandyt kevés narancslikőrrel (ha ez nincs, narancslé is tökéletes) helyettesítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »