Az eredeti tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 2 evőkanál marsala bor ( szicíliai likőrbor, helyettesíthetjük brandyvel)
  • 1,5 csomag babapiskóta
  • 500 gramm mascarpone
  • 4 dl kávé
  • 4 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A tojássárgáját evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a marsala-t (vagy brandyt) és a mascarponet, és simára keverjük.

A tojásfehérjét egy kanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a mascarpone-s krémhez adagoljuk, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.

A babapiskótákat egyesével a kávéba forgatjuk (csak 1-2 másodpercre), és egy nagyjából 20x30cm-es tepsi aljára helyezzük őket egymás mellé. Ha a tepsi alja megtelt, megkenjük a krémmel, majd megint babapiskóta, és megint krém, végül kakaóporral megszórjuk a tetejét és lefedve a hűtőbe tesszük.

Egy éjszakán át pihentetjük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Tipp:

Mivel jómagam nem szeretem, ha valami túl puha, és egyhangú, ezért a tiramisu habkönnyű állagát szeretem egy kevés darált dióval, mogyoróval feldobni. Ilyenkor a mogyorót a két réteg közé szórom, illetve a végén a tetejére.

+ A karácsonyra való tekintettel, a brandyt kevés narancslikőrrel (ha ez nincs, narancslé is tökéletes) helyettesítettem.