Aszalt szilvás sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g vaj
- 400 g natúr krémsajt
- 280 ml tejszín
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g aszalt szilva
- csokoládémáz
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikroténzacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A natúr krémsajtot és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál tejszínes krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Egy kevés tölteléket teszünk a torta aljára, majd a félbevágott szilvákat ráfektetjük. A megmaradt tölteléket ráöntjük a szilvákra, kicsit elsimítjuk. A tortát hideg helyen hagyjuk összeállni. Ha már megkötött a töltelék, leöntjük csokimázzal és visszadugjuk a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »