Aszalt szilvás sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g vaj
- 400 g natúr krémsajt
- 280 ml tejszín
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g aszalt szilva
- csokoládémáz
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikroténzacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A natúr krémsajtot és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál tejszínes krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Egy kevés tölteléket teszünk a torta aljára, majd a félbevágott szilvákat ráfektetjük. A megmaradt tölteléket ráöntjük a szilvákra, kicsit elsimítjuk. A tortát hideg helyen hagyjuk összeállni. Ha már megkötött a töltelék, leöntjük csokimázzal és visszadugjuk a hűtőbe.