Aszalt szilvás sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g vaj
- 400 g natúr krémsajt
- 280 ml tejszín
- 2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g aszalt szilva
- csokoládémáz
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikroténzacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A natúr krémsajtot és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál tejszínes krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Egy kevés tölteléket teszünk a torta aljára, majd a félbevágott szilvákat ráfektetjük. A megmaradt tölteléket ráöntjük a szilvákra, kicsit elsimítjuk. A tortát hideg helyen hagyjuk összeállni. Ha már megkötött a töltelék, leöntjük csokimázzal és visszadugjuk a hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »