Ananászos finomság recept

Hozzávalók:
- 1 doboz ananász konzerv
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 dl ananászlé
- 2 ek cukor
- babapiskóta
20 cm átmérőjű kuglófforma
Elkészítése:
Az ananászt kis darabokra vágjuk. A pudingport kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet, valamint a 2,5 dl ananászlét felforraljuk,majd tűzről levéve hozzáadjuk a feloldott pudingport. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. Ebbe a krémbe keverjük bele az ananászdarabokat. A formát hideg vízzel kiöblítjük.(én, folpackal béleltem ki) A babapiskótákat ananászlével meglocsoljuk. A formába beleöntjük a puding egy részét, ráfektetjük a beáztatott babapiskótát, majd újból pudingréteg következik. Fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
(ez a mennyiség tehát a 20 cm-es formához elegendő.
A képemen 3 sor babapiskóta van, mert 28 cm-esben készítettem és dupla mennyiséggel.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »