Ananászos finomság recept
Hozzávalók:
- 1 doboz ananász konzerv
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 dl ananászlé
- 2 ek cukor
- babapiskóta
20 cm átmérőjű kuglófforma
Elkészítése:
Az ananászt kis darabokra vágjuk. A pudingport kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet, valamint a 2,5 dl ananászlét felforraljuk,majd tűzről levéve hozzáadjuk a feloldott pudingport. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. Ebbe a krémbe keverjük bele az ananászdarabokat. A formát hideg vízzel kiöblítjük.(én, folpackal béleltem ki) A babapiskótákat ananászlével meglocsoljuk. A formába beleöntjük a puding egy részét, ráfektetjük a beáztatott babapiskótát, majd újból pudingréteg következik. Fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
(ez a mennyiség tehát a 20 cm-es formához elegendő.
A képemen 3 sor babapiskóta van, mert 28 cm-esben készítettem és dupla mennyiséggel.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

