Amarettós trüffel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
- 2 ek vaj
- 15 dkg habtejszín
- ízlés szerint cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
- 10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró, akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük.
A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük.
A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyóróban és már kész is.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.