Amarettós trüffel recept
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
- 2 ek vaj
- 15 dkg habtejszín
- ízlés szerint cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
- 10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró, akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük.
A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük.
A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyóróban és már kész is.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

