Amarettós trüffel recept

Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
- 2 ek vaj
- 15 dkg habtejszín
- ízlés szerint cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
- 10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró, akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük.
A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük.
A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyóróban és már kész is.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »