Amarettós trüffel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Amarettós trüffel

Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
  • 2 ek vaj
  • 15 dkg habtejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
  • 10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró, akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük

Elkészítése:

Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük.

A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük.

A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyóróban és már kész is.

Tálalásig hűtőben tároljuk.