Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta recept

Almatorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • 1 nagy cs babapiskóta
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl víz
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • citromlé

    Tetejére:

    • 1,5- 2 dl habtejszín

    Elkészítése:
    Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk jó szorosan babapiskótával.
    A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni. A tejszínt felverjük és a sütire simítjuk. Bármivel lehet díszíteni.
    Pár órára hűtőbe tesszük, majd ha kivettük szépen lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá