Almás-mákos torta sütés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- őrölt fahéj
- cukor ízlés szerint /vagy édesítő/
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag konyhakész máktöltelék
- 1,2 liter tej /1 liter a pudinghoz, 2 dl a máktöltelékhez/
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg szögletes háztartási keksz
- 25 dkg babapiskóta tallér
Elkészítése:
Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom.
A máktölteléket a csomagoláson leírtak alapján elkészítem. /lehet darált mákkal is készíteni, amit cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítünk és kevés tejben felfőzünk/
A 2 csomag vaníliás pudingport a leírás szerint elkészítem, és amikor kész, akkor még melegen belekeverek 10 dkg vajat vagy margarint.
Egy 28-30 cm-es tortaforma alját és oldalát kirakom keksszel, erre öntöm a puding egyharmadát még melegen. Rákenem a megpárolt almát, majd az egészet kirakom piskótatallérokkal, és rákenem a puding második részét.
Ezt követően a pudingra rákenem a máktölteléket, azt is kirakom piskótatallérral, majd ráöntöm az utolsó adag pudingot.
Nem baj,ha az alma és a mák kicsit keveredik a pudinggal.
Ha kihűlt a süteményünk,akkor másnapig hűtőbe tesszük dermedni és puhulni.
Tejszínhabbal tálaltam, de lehet a tetejét olvasztott csokival is díszíteni.
Tipp:
Mák helyett dióval is elkészíthető.