Almás kekszgolyók recept
Hozzávalók:
- 50 dkg alma (hámozva, magtalanítva)
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 1 kk fahéj
- 1 ek méz
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. Adjuk hozzá a fahéjat, a vaníliás cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.Lassú tűzön pároljuk puhára.
Közben a pudingport 1 dl vízzel keverjük csomómentesre, és öntsük az almára. Pár perc alatt főzzük sűrűre.
Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, és hűtsük langyosra. Adjuk hozzá a porcukrot és a darált kekszet is, gyúrjuk jól össze, majd enyhén vizes kézzel formázzunk golyókat.
Darált kekszbe forgatjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


