Almás-kekszes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 db nagyobb alma
- 20 dkg cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- fahéj
- 40 dkg háztartási keksz
- 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Én egy felet reszelés helyett kockáztam, hogy nagyobb darabok is legyenek benne.)
1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerint fahéjjal 5 percig forraljuk.
A 3 cs vaníliapudingot kb 2,5 dl vízzel összekeverünk, és felrakjuk főni. Amikor már kezd kicsit sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik.
A tepsi aljára lerakosgatjuk a háztartási keksz felét, és a forró krémet ráöntjük, a tetejére megint egy sor kekszet rakunk.
Az étcsokit a margarinnal összefőzzük, ha kicsit kihűlt és már sűrűbb állagú, rákenjük a tetejére.
A tetejét almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »