Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-kekszes kocka recept

Almás-kekszes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db nagyobb alma
    • 20 dkg cukor
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • fahéj
    • 40 dkg háztartási keksz
    • 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Én egy felet reszelés helyett kockáztam, hogy nagyobb darabok is legyenek benne.)

    1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerint fahéjjal 5 percig forraljuk.
    A 3 cs vaníliapudingot kb 2,5 dl vízzel összekeverünk, és felrakjuk főni. Amikor már kezd kicsit sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik.

    A tepsi aljára lerakosgatjuk a háztartási keksz felét, és a forró krémet ráöntjük, a tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

    Az étcsokit a margarinnal összefőzzük, ha kicsit kihűlt és már sűrűbb állagú, rákenjük a tetejére.

    A tetejét almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá