Almás-kekszes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 db nagyobb alma
- 20 dkg cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- fahéj
- 40 dkg háztartási keksz
- 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Én egy felet reszelés helyett kockáztam, hogy nagyobb darabok is legyenek benne.)
1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerint fahéjjal 5 percig forraljuk.
A 3 cs vaníliapudingot kb 2,5 dl vízzel összekeverünk, és felrakjuk főni. Amikor már kezd kicsit sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik.
A tepsi aljára lerakosgatjuk a háztartási keksz felét, és a forró krémet ráöntjük, a tetejére megint egy sor kekszet rakunk.
Az étcsokit a margarinnal összefőzzük, ha kicsit kihűlt és már sűrűbb állagú, rákenjük a tetejére.
A tetejét almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »