Almás-kekszes kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4-5 db nagyobb alma
- 20 dkg cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- fahéj
- 40 dkg háztartási keksz
- 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Én egy felet reszelés helyett kockáztam, hogy nagyobb darabok is legyenek benne.)
1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerint fahéjjal 5 percig forraljuk.
A 3 cs vaníliapudingot kb 2,5 dl vízzel összekeverünk, és felrakjuk főni. Amikor már kezd kicsit sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik.
A tepsi aljára lerakosgatjuk a háztartási keksz felét, és a forró krémet ráöntjük, a tetejére megint egy sor kekszet rakunk.
Az étcsokit a margarinnal összefőzzük, ha kicsit kihűlt és már sűrűbb állagú, rákenjük a tetejére.
A tetejét almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.