Almás-kekszes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4-5 db nagyobb alma
  • 20 dkg cukor
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • fahéj
  • 40 dkg háztartási keksz
  • 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. (Én egy felet reszelés helyett kockáztam, hogy nagyobb darabok is legyenek benne.)

1 liter vízzel, 20 dkg cukorral és ízlés szerint fahéjjal 5 percig forraljuk.
A 3 cs vaníliapudingot kb 2,5 dl vízzel összekeverünk, és felrakjuk főni. Amikor már kezd kicsit sűrűsödni, óvatosan hozzáöntjük a forró almához, és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik.

A tepsi aljára lerakosgatjuk a háztartási keksz felét, és a forró krémet ráöntjük, a tetejére megint egy sor kekszet rakunk.

Az étcsokit a margarinnal összefőzzük, ha kicsit kihűlt és már sűrűbb állagú, rákenjük a tetejére.

A tetejét almaszeletekkel és kekszmorzsával díszítjük.