Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás joghurttorta recept

Áfonyás joghurttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kekszes alap:

    • 15 dkg édes, omlós keksz
    • 15 dkg kakaós, omlós keksz
    • 15 dkg margarin

    Habos-joghurtos töltelék:

    • 40 dkg natúr joghurt
    • 10-15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg áfonya
    • citromlé
    • 2 dl habtejszín
    • 20 g zselatin

    Elkészítése:

    A kekszet aprítóval összeaprítjuk, vagy ledaráljuk.
    A margarint forráspontig hevítjük, majd a darált kekszre öntjük és jól összekeverjük.

    Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen belelapogatjuk, és lenyomkodjuk. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

    A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, és jól kikeverjük.

    A 2-3 evőkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Simára keverjük, és kevergetve kihűtjük. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük. (Ha sima habtejszínt használunk, tegyünk hozzá habfixálót is, különben összeesik a krém.)

    Végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként, óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt. Keverés közben hozzáadjuk az áfonyát is.

    A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére kanalazzuk a joghurtos-habos tölteléket. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszítjük, majd hideg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    A Áfonyás joghurttorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 288 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá