Hozzávalók:
Kekszes alap:
Habos-joghurtos töltelék:
Elkészítése:
A kekszet aprítóval összeaprítjuk, vagy ledaráljuk.
A margarint forráspontig hevítjük, majd a darált kekszre öntjük és jól összekeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát. Kézzel egyenletesen belelapogatjuk, és lenyomkodjuk. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, és jól kikeverjük.
A 2-3 evőkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Simára keverjük, és kevergetve kihűtjük. Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. (Ha sima habtejszínt használunk, tegyünk hozzá habfixálót is, különben összeesik a krém.)
Végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként, óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt. Keverés közben hozzáadjuk az áfonyát is.
A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére kanalazzuk a joghurtos-habos tölteléket. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszítjük, majd hideg vízbe mártott késsel felszeleteljük.