Áfonyás hamis sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A keksz alaphoz:
- 2 csomag mézes keksz
- 10-12 dkg olvasztott margarin
A sajttorta réteghez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 2 ek zsíros tejföl
- 1 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
- pici citromlé
- só
- vanília aroma
- 1 csomag hidegen oldódó zselatin
Tetejére:
- áfonya dzsem
- pirított, szeletelt mandula
Elkészítése:
A kekszet összetörjük, nem baj ha maradnak benne nagyobb darabok, nem kell lereszelni. Az olvasztott vajjal elkeverjük, és egy jól gyúrható masszát készítünk, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, kikeverjük a sajtkrémmel, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral, sóval, citromlével és vaníliával, majd felverjük a tejszínt kemény habbá, és hozzákeverjük.
A hidegen oldódó zselatinok közül is sokféle van, én mindig biztosra megyek, így a felhasználásánál leírtaknál fogva olyat választok, ahol 500-600 ml folyadékot ír egy csomaghoz. Így azt is hozzáadom, és kikeverem még egyszer. Legyen a krém frissítően üde a citromtól, de kellemesen édeskés is.
A kekszalapra egyengetjük a krémet, és ha az áfonya dzsemünk állaga kemény, picit felmelegítjük, vagy pici vízzel kikeverjük. Csíkokat húzunk a krém tetejére egy kanál segítségével, majd pálcikával bemárványozzuk, és megszórjuk bőven pirított mandulával.
3-4 órán keresztül hűtjük.
Isteni, könnyed desszert egy grillvacsora után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »