Hozzávalók:
A keksz alaphoz:
A sajttorta réteghez:
Tetejére:
Elkészítése:
A kekszet összetörjük, nem baj ha maradnak benne nagyobb darabok, nem kell lereszelni. Az olvasztott vajjal elkeverjük, és egy jól gyúrható masszát készítünk, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, kikeverjük a sajtkrémmel, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, a porcukorral, sóval, citromlével és vaníliával, majd felverjük a tejszínt kemény habbá, és hozzákeverjük.
A hidegen oldódó zselatinok közül is sokféle van, én mindig biztosra megyek, így a felhasználásánál leírtaknál fogva olyat választok, ahol 500-600 ml folyadékot ír egy csomaghoz. Így azt is hozzáadom, és kikeverem még egyszer. Legyen a krém frissítően üde a citromtól, de kellemesen édeskés is.
A kekszalapra egyengetjük a krémet, és ha az áfonya dzsemünk állaga kemény, picit felmelegítjük, vagy pici vízzel kikeverjük. Csíkokat húzunk a krém tetejére egy kanál segítségével, majd pálcikával bemárványozzuk, és megszórjuk bőven pirított mandulával.
3-4 órán keresztül hűtjük.
Isteni, könnyed desszert egy grillvacsora után.