3Bit szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sűrített tej
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz!Ha tubusos akkor a tubusból befőttes üvegbe nyomjuk fedelével lezárjuk és úgy tesszük vízbe főni 4-5 órára!
Vanília krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzá adjuk a keményítőt (ha nincs akkor 1 csomag vaníliás pudingot ) a lisztet elkeverjük felöntjük a tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük ,még forrón bele keverjük a vajat !
kis szögletes tepsit fóliával kibélelünk és az alját kirakjuk keksszel ,hogy ne maradjon hézag ,erre terítjük a kész már majdnem kihűlt karamell krémet amit befedünk még egy réteg kekszel Erre jön a vaníliás krém majd még egy réteg keksz fóliával lefedjük és egy éjszakára de legalább 3 órára hűtőbbe tesszük!
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére amit össze tőrt grillázzsal megszórunk
Tipp:
Ez a karamell krém sok máshoz is felhasználható! Van egy saját sűrített tej receptem amivel sokkal olcsóbban kijön !Isteni karamell öntetet is lehet belőle csinálni bármihez ! De függőséget okoz !:D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »