Hozzávalók:
Elkészítése:
A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz!Ha tubusos akkor a tubusból befőttes üvegbe nyomjuk fedelével lezárjuk és úgy tesszük vízbe főni 4-5 órára!
Vanília krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzá adjuk a keményítőt (ha nincs akkor 1 csomag vaníliás pudingot ) a lisztet elkeverjük felöntjük a tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük ,még forrón bele keverjük a vajat !
kis szögletes tepsit fóliával kibélelünk és az alját kirakjuk keksszel ,hogy ne maradjon hézag ,erre terítjük a kész már majdnem kihűlt karamell krémet amit befedünk még egy réteg kekszel Erre jön a vaníliás krém majd még egy réteg keksz fóliával lefedjük és egy éjszakára de legalább 3 órára hűtőbbe tesszük!
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére amit össze tőrt grillázzsal megszórunk
Ez a karamell krém sok máshoz is felhasználható! Van egy saját sűrített tej receptem amivel sokkal olcsóbban kijön !Isteni karamell öntetet is lehet belőle csinálni bármihez ! De függőséget okoz !:D