Zöldséges tarkedli (fánk) recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 dk cukor
- só
- őrölt fehér bors
- 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék
Elkészítése:
A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.
Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni.
Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni. Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.
Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.
Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.
A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »