Zöldfűszeres vendégváró falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csokor medvehagyma
- 2 tk só
- 25 dkg margarin
- 1 dl főzőtejszín vagy 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sajt/lenmag/szezámmag
Elkészítése:
A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apróra a medvehagymát, keverjük el a sós liszttel és kézzel morzsoljuk el benne a margarint egyenletesen.) Ezután hozzáöntöttem a tejszínt és addig gyúrtam, amíg össze nem állt a tészta. (Ha nagyon ragadna, tudjátok, egy kis liszttel segíthetünk magunkon és a tésztán is.) Betettem kis időre a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll így, ami plusz előnye a tésztának, hisz így előre is dolgozhatunk egy vendégségre.)
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb 3-5 mm vastagságúra nyújtottam.
A tetejét lekentem felvert tojással, megszórtam különböző magokkal és sajttal vagy üresen is hagyhatjuk. Felkockázzuk vagy felcsíkozzuk derelyevágóval (ettől szép cakkos lesz a széle), de akár kerekre is szaggathatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem. Melegen, hidegen, másnap, tökéletes vendégváró falat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »