Zöldfűszeres vendégváró falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csokor medvehagyma
- 2 tk só
- 25 dkg margarin
- 1 dl főzőtejszín vagy 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sajt/lenmag/szezámmag
Elkészítése:
A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apróra a medvehagymát, keverjük el a sós liszttel és kézzel morzsoljuk el benne a margarint egyenletesen.) Ezután hozzáöntöttem a tejszínt és addig gyúrtam, amíg össze nem állt a tészta. (Ha nagyon ragadna, tudjátok, egy kis liszttel segíthetünk magunkon és a tésztán is.) Betettem kis időre a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll így, ami plusz előnye a tésztának, hisz így előre is dolgozhatunk egy vendégségre.)
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb 3-5 mm vastagságúra nyújtottam.
A tetejét lekentem felvert tojással, megszórtam különböző magokkal és sajttal vagy üresen is hagyhatjuk. Felkockázzuk vagy felcsíkozzuk derelyevágóval (ettől szép cakkos lesz a széle), de akár kerekre is szaggathatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem. Melegen, hidegen, másnap, tökéletes vendégváró falat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »