Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres vendégváró falatok recept

Zöldfűszeres vendégváró falatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2 tk só
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl főzőtejszín vagy 2 dl tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • sajt/lenmag/szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apróra a medvehagymát, keverjük el a sós liszttel és kézzel morzsoljuk el benne a margarint egyenletesen.) Ezután hozzáöntöttem a tejszínt és addig gyúrtam, amíg össze nem állt a tészta. (Ha nagyon ragadna, tudjátok, egy kis liszttel segíthetünk magunkon és a tésztán is.) Betettem kis időre a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll így, ami plusz előnye a tésztának, hisz így előre is dolgozhatunk egy vendégségre.)

    A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

    A tésztát lisztezett munkafelületen kb 3-5 mm vastagságúra nyújtottam.
    DSCF6375
    A tetejét lekentem felvert tojással, megszórtam különböző magokkal és sajttal vagy üresen is hagyhatjuk. Felkockázzuk vagy felcsíkozzuk derelyevágóval (ettől szép cakkos lesz a széle), de akár kerekre is szaggathatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem. Melegen, hidegen, másnap, tökéletes vendégváró falat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá