Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet megsóztam és a medvehagymával együtt az aprítógépbe dobtam. Megzúgattam, majd hozzáadtam a kockákra darabolt margarint és ezzel is eldolgoztam. (Gép hiányában vágjuk apróra a medvehagymát, keverjük el a sós liszttel és kézzel morzsoljuk el benne a margarint egyenletesen.) Ezután hozzáöntöttem a tejszínt és addig gyúrtam, amíg össze nem állt a tészta. (Ha nagyon ragadna, tudjátok, egy kis liszttel segíthetünk magunkon és a tésztán is.) Betettem kis időre a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll így, ami plusz előnye a tésztának, hisz így előre is dolgozhatunk egy vendégségre.)
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb 3-5 mm vastagságúra nyújtottam.
A tetejét lekentem felvert tojással, megszórtam különböző magokkal és sajttal vagy üresen is hagyhatjuk. Felkockázzuk vagy felcsíkozzuk derelyevágóval (ettől szép cakkos lesz a széle), de akár kerekre is szaggathatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütöttem. Melegen, hidegen, másnap, tökéletes vendégváró falat!