Zacskós lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a sóval elkevert átszitált liszthez. Összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és tejfölt. Fakanállal jól összedolgozzuk és kiolajozott nejlon zacskóba tesszük. Legalább 6 órára a hűtőbe rakjuk, és mindig annyit csípünk le belőle amennyit sütni akarunk. Bő, forró olajban sütjük. Hideg helyen 1 hétig is eláll. Gyors, egyszerű, finom könnyű lángos. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »