Zacskós lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a sóval elkevert átszitált liszthez. Összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és tejfölt. Fakanállal jól összedolgozzuk és kiolajozott nejlon zacskóba tesszük. Legalább 6 órára a hűtőbe rakjuk, és mindig annyit csípünk le belőle amennyit sütni akarunk. Bő, forró olajban sütjük. Hideg helyen 1 hétig is eláll. Gyors, egyszerű, finom könnyű lángos. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

