Vulkán zsemle recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 300 ml langyos víz
- 5 dkg friss élesztő vagy 2 zacskó por élesztő
- 2 tk cukor
- 2 tk só
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 15-20 szelet kolbász
- 10 vastag szelet sajt (ne spóroljunk vele)
- 15-20 szelet sonka
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet, sót és olvasztott vajat egy tálba tesszük és a felfutatott élesztővel jól bedagasztjuk. A duplájára kelesztjük kb 30-40 perc alatt.
Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 10 cipóra osztjuk. A cipókból 10*15 cm-es kis téglalapokat nyújtunk. A tészta közepébe tesszük a sajtot, kolbászt és sonkát. A tészta hosszabik széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik szélét is úgy hogy fedjék egymást. Elkészítjük a többi batyut is.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. A tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal, egy éles késsel 2 cm mélyen x alakban bevágjuk. 15-20 percig újra kelesztjük majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én a töltelékbe tettem bacont és morzsolt kukoricát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »