Vőlegényfogó recept

Elkészítése:
A lisztet a vajjal,kevés sóval,sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, és annyi tejfölt,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Pihentetjük,addig elkészítjük a tölteléket.
A darált sonkát, a túrót, a vajat egy csipet sóval összekeverjük. A 2 tojás felvert habját hozzáadjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval szaggatjuk, töltjük és összehajtjuk. Tojással megkenjük és sütőpapíron sütjük.
Tipp:
A vajat belereszelem a lisztbe.
Másnap, sütőben átmelegítve újra friss !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »