Virslis-sajtos töltött pogácsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott leveles tészta
- 6 pár virsli
- 250 g reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A fagyasztott tésztát (2 csomag) kiolvasztjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztára egyenletes, vékony rétegben sajtot szórunk, virsli karikákat rakunk rá sorban, majd a kihagyott tésztával beborítjuk. Lenyomkodjuk a tésztát, majd kisebb méretű pogácsaszaggatóval körbevágjuk.
A kivágott kis pogácsák széleit összenyomkodjuk, széleiket megformázzuk, hogy ne nyíljanak ki sütés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket enyhén megkenjük felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot is halmozunk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az ízesítést a sajt és a virsli biztosítja. Sózni nem szükséges.
A virslis-sajtos töltött pogácsák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »