Virslis-sajtos töltött pogácsák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott leveles tészta
- 6 pár virsli
- 250 g reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A fagyasztott tésztát (2 csomag) kiolvasztjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztára egyenletes, vékony rétegben sajtot szórunk, virsli karikákat rakunk rá sorban, majd a kihagyott tésztával beborítjuk. Lenyomkodjuk a tésztát, majd kisebb méretű pogácsaszaggatóval körbevágjuk.
A kivágott kis pogácsák széleit összenyomkodjuk, széleiket megformázzuk, hogy ne nyíljanak ki sütés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket enyhén megkenjük felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot is halmozunk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az ízesítést a sajt és a virsli biztosítja. Sózni nem szükséges.
A virslis-sajtos töltött pogácsák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »