Virslifonat recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 4 db virsli
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztából kisebb gombócokat veszünk, melyeket hosszú rudakká formázunk. Kezdődhet a fonás is. Ebbe még a gyerekek is besegíthetnek. Minden fonat elejére 1-1 karika virslit teszünk.
A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A fonatot készíthetjük ízlés szerint más ízben is. Lehet magyaros kolbásszal és hagymakarikákkal, de lehet édesen is készíteni (ilyenkor a receptben lévő só mennyiségét csökkentsük minimálisra), cseresznye vagy eper szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »