Virslifonat recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga - 4 db virsli
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztából kisebb gombócokat veszünk, melyeket hosszú rudakká formázunk. Kezdődhet a fonás is. Ebbe még a gyerekek is besegíthetnek. Minden fonat elejére 1-1 karika virslit teszünk.
A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A fonatot készíthetjük ízlés szerint más ízben is. Lehet magyaros kolbásszal és hagymakarikákkal, de lehet édesen is készíteni (ilyenkor a receptben lévő só mennyiségét csökkentsük minimálisra), cseresznye vagy eper szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

