Virslifonat recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 4 db virsli
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztából kisebb gombócokat veszünk, melyeket hosszú rudakká formázunk. Kezdődhet a fonás is. Ebbe még a gyerekek is besegíthetnek. Minden fonat elejére 1-1 karika virslit teszünk.
A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A fonatot készíthetjük ízlés szerint más ízben is. Lehet magyaros kolbásszal és hagymakarikákkal, de lehet édesen is készíteni (ilyenkor a receptben lévő só mennyiségét csökkentsük minimálisra), cseresznye vagy eper szeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »