Vendégváró pizzarudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2 ek étolaj
- 1 kiskanál rozmaring
- kevés csilipehely
- 1 csomag porélesztő
- 1 kiskanál almaecet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 1 ek. só
- frissen őrölt bors
- 1 ek tejföl
- tej
- saját készítésű pizzafűszer (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz. 10 percig jól átgyúrom, majd letakarva 30 percig kelesztem.
Ismét átgyúrom, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtom. Tetejét megkenem tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórom a tetejére.
Pizzavágóval csíkokat vágok belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »