Vajdasági sajtos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 kk só
Krémhez:
- 20 dkg sajt
- 15 dkg margarin
- 3 tk
Tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.
Sütőpappírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


