Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajdasági sajtos csiga recept

Vajdasági sajtos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 kk só

    Krémhez:

    • 20 dkg sajt
    • 15 dkg margarin
    • 3 tk

    Tetejére:

    • szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.

    Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.

    Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.

    Sütőpappírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá