Vajdasági sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 kk só
Krémhez:
- 20 dkg sajt
- 15 dkg margarin
- 3 tk
Tetejére:
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.
Sütőpappírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »