Vajdasági sajtos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2 kk só

Krémhez:

  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg margarin
  • 3 tk

Tetejére:

  • szezámmag

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és belemorzsoljuk a margarint. Tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a sót, és a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.

Folpackba csomagolva fagyasztóba tesszük fél órára (könnyebben szeletelhető), majd 1 cm vastagságúra felvágjuk.

Sütőpappírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.