Vajas, sajtos háromszögek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 18 db óriás háromszöghöz:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 ek só
- 4 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej (langyos)
- 2,5 dl víz (langyos)
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg füstölt sajt (reszelve)
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- lenmag, szezámmag, zabpehely,sajt
Elkészítése:
2 dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés lisztet. Megvárjuk, amíg duplájára dagad folyadék.
Alaposan elkeverjük és munkalapra borítva legalább 10 percen át kidolgozzuk. Tészta tetejét bevagdossuk és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük(30 perc). Kelesztés után újból átdolgozzuk a tésztát, kinyomkodva belőle a felesleges levegő/gázbuborékokat.
Ismét pihentetés következik, kb 15 perc. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, ami a kissé megolvasztott margarin és tojások sárgájának elegyítéséből áll, felhasználásig félre tesszük. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütésálló papírral. Egész tojást felverünk egy tálkában, sajtot reszelünk.
Tésztánkat nagy téglalappá nyújtjuk és megkenjük tojásos vajjal, füstölt sajttal szórjuk. Hosszanti oldalától szorosan feltekerjük és éles késsel háromszögeket vágunk, amiket egyből a tepsibe csücsültetünk. Vékonyan lekenjük felvert tojással, majd pár perc száradás után ismét. Ekkor megszórjuk ízlésünknek kedves magokkal, vagy amivel szeretnénk :)
Forró sütőbe tolva aranybarnára sütjük nálam kb 15 percbe telt légkeverésen. Némelyik háromszög igencsak “billegálisnak” bizonyult és megborult sülés közben, de ez a tény semmit sem rontott az ízükön!
Tipp:
A végeredmény egy pillekönnyű, vaj és sajt kombinációtól illatozó pihe-puhaság … Nagy kár lett volna kihagyni ! Egyből kedvenccé avanzsálódott apró és nagyobbacska családtagjaim között
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszer. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »