Vajas, sajtos háromszögek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 18 db óriás háromszöghöz:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 ek só
- 4 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej (langyos)
- 2,5 dl víz (langyos)
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg füstölt sajt (reszelve)
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- lenmag, szezámmag, zabpehely,sajt
Elkészítése:
2 dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés lisztet. Megvárjuk, amíg duplájára dagad folyadék.
Alaposan elkeverjük és munkalapra borítva legalább 10 percen át kidolgozzuk. Tészta tetejét bevagdossuk és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük(30 perc). Kelesztés után újból átdolgozzuk a tésztát, kinyomkodva belőle a felesleges levegő/gázbuborékokat.
Ismét pihentetés következik, kb 15 perc. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, ami a kissé megolvasztott margarin és tojások sárgájának elegyítéséből áll, felhasználásig félre tesszük. Sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütésálló papírral. Egész tojást felverünk egy tálkában, sajtot reszelünk.
Tésztánkat nagy téglalappá nyújtjuk és megkenjük tojásos vajjal, füstölt sajttal szórjuk. Hosszanti oldalától szorosan feltekerjük és éles késsel háromszögeket vágunk, amiket egyből a tepsibe csücsültetünk. Vékonyan lekenjük felvert tojással, majd pár perc száradás után ismét. Ekkor megszórjuk ízlésünknek kedves magokkal, vagy amivel szeretnénk :)
Forró sütőbe tolva aranybarnára sütjük nálam kb 15 percbe telt légkeverésen. Némelyik háromszög igencsak “billegálisnak” bizonyult és megborult sülés közben, de ez a tény semmit sem rontott az ízükön!
Tipp:
A végeredmény egy pillekönnyű, vaj és sajt kombinációtól illatozó pihe-puhaság … Nagy kár lett volna kihagyni ! Egyből kedvenccé avanzsálódott apró és nagyobbacska családtagjaim között
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »