Uti pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a tojások sárgáját és elkezdjük összedolgozni. Fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott, de nem forró margarint. Alaposan kidagasztjuk. Ha picit ragacsos lenne a tészta, akkor lisztezett felületen átdolgozzuk.
Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A pogácsáknál szokásos módon kétszer, 15 perces pihentetések közbeiktatásával hajtogatjuk.
Ezután ujjnyi vastagra (kb. 1,5 cm) nyújtjuk és egy éles késsel becsíkozzuk.
Közepes pogácsaszaggatóval (6 cm) kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik. Ez kb. 20-25 perc.
A tetejét lekenjük a tojással.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Van úgy, hogy pogácsát kell sütni, mert azt enne az ember lánya. Akkor igenis elő kell venni a nyújtófát és nekilátni. Ez egy roppant finom, puha pogácsa. Nem nehéz, csak a hajtogatás, ami picit meghosszabbítja az elkészítését. De megéri, mindenképpen. Remek útravaló :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »