Unokám Niki vajas kiflikéi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj (Rama)
- 1,5 ek cukor
- 1 csapott ek só
Elkészítése:
A tejet felmelegítem, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, felfuttatom. A lisztet elkeverem a sóval, hozzáadom az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Jól kidolgozom és 20 percig meleg helyen kelni hagyom. 6 egyenlő részre osztom és cipókat formázok belőle. Lisztezett nyújtódeszkán kerek alakúra nyújtom (addig a többi cipót konyharuhával letakarva tovább kelesztem) és pizzavágóval 8 egyenlő cikkre vágom.
Ízlés szerint tölthetem: édesen: csokival, sütésálló lekvárral
sósan: sajttal, virslivel, kolbásszal
Kézzel kicsit megnyújtom és a szélesebbik felénél indulva kifli alakúra tekerem.A töltött kifli tekerését úgy kezdem, hogy a két sarkát ráhajtom a töltelékre, majd utána tekerem fel jó szorosan. Tetejét felvert tojással kenem meg. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütés 200 fokon 10-15 percig.
Ez pont elég idő arra, hogy elkészítsük a következő adagot is. :)
Tipp:
Ha édes töltelékkel töltöm kevesebb sót teszek bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »