Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet felmelegítem, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, felfuttatom. A lisztet elkeverem a sóval, hozzáadom az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Jól kidolgozom és 20 percig meleg helyen kelni hagyom. 6 egyenlő részre osztom és cipókat formázok belőle. Lisztezett nyújtódeszkán kerek alakúra nyújtom (addig a többi cipót konyharuhával letakarva tovább kelesztem) és pizzavágóval 8 egyenlő cikkre vágom.
Ízlés szerint tölthetem: édesen: csokival, sütésálló lekvárral
sósan: sajttal, virslivel, kolbásszal
Kézzel kicsit megnyújtom és a szélesebbik felénél indulva kifli alakúra tekerem.A töltött kifli tekerését úgy kezdem, hogy a két sarkát ráhajtom a töltelékre, majd utána tekerem fel jó szorosan. Tetejét felvert tojással kenem meg. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütés 200 fokon 10-15 percig.
Ez pont elég idő arra, hogy elkészítsük a következő adagot is. :)
Ha édes töltelékkel töltöm kevesebb sót teszek bele.